Godaste teet

Höst betyder te, för mig och många andra. Jag älskar ett gott te, men mest av allt älskar jag de känslor som teet föder genom sinnena. Doften! Värmen! Mysfaktorn! Det är ljuvligt. Tesäsongen är här nu och jag kokar eget yogite ungefär 2 gånger i veckan och jag ser till att göra så pass mycket varje gång att det räcker ett par-tre dagar. Det är enkelt, billigt och det blir godare än vilket köpte du än kan tänka dig.

 

Ingredienser

Ingredienserna som behövs är:

  • 15 hela nejlikor
  • 20 svartpepparkorn
  • 3 kanelstänger
  • 20 kardemummapods (dela dem först)
  • 8 skivor färsk ingefära
  • en halv tesken svart te, eller en liten tepåse
  • ca 2 liter vatten

Tillredning

Koka alla ingredienser i drygt en halvtimme, rör runt någon gång och tillsätt honung om du så önskar - men det kan man även göra till varje kopp om flera ska dricka så att alla får det te de önskar. När teet är klart silar du det så att det blir helt klart. 

Förvaring

Förvara sedan teet i en bringare i kylskåpet. Detta te är mumsigt kallt också, även om jag såklart vill ha mitt hett för sinnenas tillfredsställelse. Själv har jag en klick havremjölk i mitt te, men det är också en smaksak.

15 sep 2017