Så rengör du golvbrunn i dusch

En plats många glömmer att rengöra med jämna mellanrum är golvbrunnen i duschen. Det blir inte gjort förrän man märker att vattnet inte riktigt vill åka ner. Då vet man också hur det kommer att se ut när man öppnar. Fullt med hår och något slemmigt som ser ut som ett kemiskt experiment. Men att rengöra golvbrunnen behöver inte vara så svårt, eller äckligt. Här får du några av mina bästa tips.

Så här gör du

För att kunna rengöra golvbrunnen ordentligt, innan det är dags att ringa rörjour i Malmö för akut rörmokare, så behöver du några saker. 

Ta på dig diskhandskarna om du inte gillar att ta i saker som kan kännas lite obehagliga. Själv rengör jag alltid utan handskar men det är en smaksak. Använd sedan skruvmejseln för att lossa på gallret/locket på brunnen. Den kan sitta fasttryckt med clips eller så är det en skruv som håller den på plats. 

Ta sedan bort allt löst hår och smuts du ser direkt. Sedan lyfter du på vattenlås, öppnar eventuella lock och pluggar, och använd gärna ståltråden för att dra upp hår som fastnat. Gör en liten kron i änden på ståltråden så kan du fiska upp håret lätt. 

Skruva sedan av duschhuvudet från slangen (håll koll på packningen så den inte försvinner) och sedan spolar du så hårt du kan ner i brunnen och skrubbar samtidigt med diskborsten. Montera till sist ihop alla de delar du lossat och sen är din brunn helt ren! 

17 Apr 2023