Därför ska du byta fönster

Har du gått och funderat på om det bästa är att laga de gamla fönstren eller att byta dem helt och hållet? Då kan du sluta fundera. Det är alltid bäst att byta ut de gamla fönstren mot nya. Det finns givetvis undantag, som en gammal 1800-tals stuga där det är charmigt med gamla fönster, men i regel så är nya fönster alltid bäst. Varför då, kanske du undrar? Svaret är enkelt: det handlar om ekonomi. Ett fönsterbyte av Mockfjärds, ett företag med anor från Dalarna med fönstermästare i hela landet, kan innebära en ganska stor kostnad initialt men ser man det som en investering så blir det faktiskt billigare i längden. 

Du sparar pengar

Ett gammalt fönster läcker ut massor av värme och energi. Den värmen måste ersättas och oavsett om du eldar med ved eller har ett hus som är uppvärmt av el så innebär det en kostnad. Nya fönster har bättre isoleringsförmåga och det betyder att värmen stannar kvar inomhus och du sparar således pengar. 

Sen är det ju också rätt snyggt med nya fönster i huset. Det går att köpa helt nya fönster som har ett äldre utseende också, om du vill behålla den gamla charmen. Prata med fönstermästarna när du ska beställa och be dem gärna komma på besök så får du all den hjälp du behöver för att få rätt fönster till ditt hus. 

23 Jul 2021