Ett gammalt hus är som en tom duk att måla på

Varje gång jag ser ett gammalt hus så vaknar min inre Ernst. Som med det här huset som ja hittade på nätet till exempel. Tänk att få gå loss här med en hammare och en såg! Att få ge väggarna nytt liv med en burk färg och en pensel... Inuti min hjärna pågår det en total renovering som börjar med utsidan. Vad skulle jag göra med det här huset? 

Utsidan först

Taket behöver lite kärlek, det är ett som är säkert. Det behöver inte nödvändigtvis bytas ut då det ser ut som ett gammalt plåttak. Men gå över och kanske måla grönt? Panelen behöver även den lite färg och jag tänker mig vitt, med grå knutar. Även fönstren behöver lite fix men de är nog bäst att byta ut helt. 

Insidan kräver lite fantasi

Jag vet ju inte hur insidan ser ut men kan tänka mig att tornet blir en härlig utsiktsplats med en fin soffa och lite blommor. Sovrummen får golvvärme och nya härliga tapeter och köket byter jag nog ut till ett modernt och nytt kök. I badrummet får det bli en lyxig takdusch som gör att det känns som ett varmt sommarregn när man duschar. Vardagsrum finns det nog också, och säkert ett separat T-rum och troligen en matsal också. Dessa drömmar! Fast, det är klart. Man kan ju ha en takdusch i Stockholm också, och ett nytt kök funkar lika bra i Sundbyberg som ute på landet. Men det är kul att drömma om att renovera hus. 

30 Jan 2020