Fiffiga städtips!

Städning, det kan kännas som en svår sak att ta tag i, särskilt om det har samlats på sig ett tag. Det är inte fel att ta del av städtips då, för att underlätta städningen. Så det tänkte jag ge er här nu, kreativa tips, som gör det lättare att städa.

Först och främst, var och en sak på sin plats, är bra att ha i åtanke. Det är bra att skaffa snygga korgar, eller snygga förvaringslådor. Du kan då samla alla små prylar och inte ha dem liggande ute. I köket kan du ha en låda för alla kryddor, oljan med mera, i badrummet en korg för schampo, balsam, och en för hårsnoddar med mera. I vardagsrummet kanske en flätad korg för alla tidningar. Krokar är annars ett tips om du inte gillar massa lådor. 

Ett annorlunda men mycket effektivt tips är att tänka på alla ytor som ett rutnät. Dela in spegeln, bänkskivan eller golvet i rutor i ditt inre. Då missar man inte nåt!

Snabbstäda inför besök

Om du snabbt vill städa, för det kommer oväntat besök, så går det utmärkt. Vårt städtips är detta.

Börja i hallen. Se till så att det går att hänga av sig kläderna. Sedan tar du badrummet, torka av handfat, skura ur holken och torka av spegeln, samt häng upp nya handdukar.

Stäng dörrarna till alla sovrum, där behöver ju ingen vara!

Ta med dig kassar och gå igenom vardagsrummet. Stoppa ner alla prylar som ligger överallt, göm sedan kassarna.

Tänd levande ljus och sätt på bra musik, samt dämpa ner den vanliga belysningen. Sedan står du redo med en drink när gästerna kommer, så kommer de inte se att du inte städat i flera timmar innan!

 

2 Mar 2018