Funderar du på att göra ett takbyte?

Har du ett tak därhemma, som börjar bli i dåligt skick? Det kanske till och med är så att du vill göra ett takbyte? Du kan då vända dig till en bra takläggare i Kungsbacka om du vill. Visst kan du byta taket på egen hand, men det gäller att du vet vad du gör samt att det gäller ju att jobba säkert. Det är ju ändå en form av höghöjdsarbete. Tak läggs för att hålla länge, så länge man sköter om det vill säga. Oftast har ett tak en livslängd på 50 år eller mer. Men som sagt, du bör sköta om det, för att det ska hålla så länge.

Hur sköter man om taket på bästa sätt?

Något man bör göra som husägare, det är att då och då kontrollera takets skick. Gärna minst två gånger per år. Det så att man ser att allt är helt. Kolla gärna både utsidan av taket samt insidan. Du vill inte ha fukt in i huset. Något som kan göra att ett hus drar åt sig fukt, det är om det är mycket mossa på taket. Detta bör tas bort. Även kvistar, löv med mera bör du rensa bort. Sedan under vintern kan det vara bra att skotta taket om det kommer mycket snö.

Du bör även se till att göra en taktvätt ibland. Det kan du göra på egen hand, eller anlita hjälp med att få taket tvättat. 

5 Nov 2021