Husmorsknep som fungerar än idag

Oavsett om det är veckostädning eller om du ska flyttstäda, så finns det en massa bra husmorsknep som du kan använda. Husmorsknep är ofta enkla saker, som har använts länge, länge och som fungerar. Om du vill, så kan du även läsa artiklar om flyttstädning mm på nätet, samt använda dig av de knep vi skriver om här. 

Rengör med bikarbonat

Bikarbonat är något många bakar med men det är även perfekt att använda om du vill fräscha upp saker i ditt hem. Det går att skrubba bort saker med den samt att den tar naturligt bort dålig lukt, vilket gör den utmärkt för ett stinkande kylskåp.

Olivolja tar bort kladd

En bra sak, som även det många har hemma, det är olivolja. Du kan ta bort tjära på skorna, eller tillfälliga tatueringar, såna som barn gillar. Ta lite livolja på en mjuk handduk och gnugga mot kladdet du vill rengöra.

Rädda kastrullen

Om du råkar bränna kastrullen, så kan du rädda den genom att ta lite varmt vatten och lite såpa, koka upp på låg värme och använd sen en spatel för att försiktigt lirka bort de brända delarna medan de mjuknar. Du kan även testa bakpulver. Häll lite vatten med bakpulver i den vidbrända kastrullen och låta det koka några minuter. En tredje lösning är att använda socker. Använd en sockerbit för att gnugga bottnen. För att få den extra blank efteråt kan du doppa en svamp i vetemjöl och putsa.

Citron är bra mot fläckar

Om du fått fläckar på kläder eller andra textiler så kan det hjälpa att använda citron. Du blandar juice från en citron och salt, applicera detta på fläcken och låt det sitta i en halvtimme. Skölj med vinäger och varmvatten och tvätta plagget som vanligt. 

Få dina disksvampar att räcka längre

Det kanske verkar som ett enkelt tips, men genom att klippa av dina disksvampar på mitten, så räcker de längre, samt att svampen torkar snabbare och får plats i mindre utrymmen enklare.

Städa då det regnar

Detta kanske inte är ett generellt husmorstips, men regniga dagar är ändå trista, så varför då inte passa på att göra en rejäl storstädning. Så kan du med gott samvete njuta ute då det är sol igen!

16 Aug 2020