Kreativa inredningslösningar

Nu är vi äntligen färdiga med vår renovering och vi tycker själva att det blev väldigt snyggt. Vi flyttade in i ett gammalt hus för några år sedan. Huset är från 1954 och behövde renoveras ganska grundligt. Själva huset var en riktig pärla, så välskött, trots att det invändigt inte hade renoverats sedan någon gång på 70-talet.

Gamla hus byggdes hållbart

På 1950-talet byggde de verkligen hus på ett "riktigt" sätt, de använde material för att de skulle hålla, inte fuskmaterial som man inte vet vad de innehåller (som isoleringsmaterial som kan brinna). De gjorde riktiga takstolar och luftspalter i väggarna, till exempel. Det upptäckte vi när vi beslöt oss för att låta ta bort hela innertaket och riva bort vind, och allt gammalt material. Kvar stod väldigt robusta takstolar som vi lät bli synliga och vips fick vi rymd och höjd som hade dolts av ombyggnationen på 70-talet.

Snickare som nästan bodde här

Vi hade snickare här i så många månader. Det tog en evighet kändes det som. Själva stod vi för kaffe och fika, och fika och kaffe. Vi lärde känna snickrarna som kom från något baltiskt land. De var ganska duktiga, men framför allt billiga. Som tur var hade vi kollat vad för lön en snickare ska ha, innan vi anlitade dem. Annars hade vi råkat ut för en obehaglig överraskning när bygget var klart. Nu har vi en rymd i vårt hus, som känns lättare att andas i, jobba och vara så kreativa som vi bara kan. Det var värt pengarna att låta riva innertaket. Är du osäker på vad det kostar att anlita snickare, kolla in hantverkarlöner.se/snickare-lon på internet. Det är det värt!

25 Jun 2017