När du vill riva ditt badrum

Smaken är ju som baken; delad. Det den ena tycker är vackert, finner den andra det fult som stryk och tvärtom. Köper man ett nytt hus eller lägenhet kan den som flyttat in att badrummet är vedervärdigt, något som den förra ägaren lagt ner tid och pengar på att göra så fint som de tyckt vara möjligt. Det är inte alla gånger två olika ägare tycker det samma. Nåväl, säg att du inte vill något hellre än riva ut det badrum du har. Då kommer några bra råd som du bör tänka INNAN du sätter igång.

Så förbereder du rivningen

Det första du måste göra är att slå av elektriciteten och vattnet innan du går lös på badrumsinredningen. Vet du inte hur du ska göra detta, kan du fråga din vaktmästare, eller någon expert på detta. Du bör också innan du river tänka ut vart du ska föra allt det som du river ut och hur du ska forsla det dit. Behöver du en bil för att köra det dit? Du vet att du har ansvar för att det kommer dit det ska? Du får inte slänga det var som helst.

Det behöver du för att riva badrummet

Du kommer att behöva en skruvdragare för att få bort handfatet, skåp och toaletten. Du behöver en kofot och en huggmejsel så att du kommer innanför fogen. Bryt också försiktigt med en kofot om du vill få bort kakel, toastol eller annat som ska bort. Eventuellt kommer du att behöva en bilningsmaskin. Glöm heller inte munskydd, handskar och knäskydd. Lycka till!

6 Oct 2017