Rätt kläder för rätt ändamål

Jobbar man på kontor kan man ha skjorta och slips samt ett par finbyxor med pressveck. Det skulle passa mindre bra när man ska måla, mura eller snickra hemma. Så därför har jag lite tips till alla hemmafixare, för att ha rätt kläder för olika ändamål. 

När du ska måla

Det kan stänka lite färg när man målar, och det är inte helt ovanligt att man får färg på fingrarna som sedan torkas mot byxorna. Jag brukar spara gamla jeans och tröjor som jag inte längre kan ha bland folk. Dessa har jag när jag målar och sedan är det bara att slänga dem när de fått för mycket färg på sig. Ska du måla tak, tänk på att ha en tunn mössa för att inte få färg i håret. De brukar sälja billiga målarkepsar där man köper färg. Men en gammal t-shirt funkar i brist på annat. Det är bara att vira den som en turban runt huvudet för att skydda håret. 

När du ska snickra eller mura

Många fickor! När man ska snickra hemma så har man alltid lite för få fickor. För att spara massor av onödigt spring så kan man köpa bra arbetskläder online som har både lagom många fickor, plats för knäskydd och är slitstarka. Samma kläder går fint att ha när man murar tycker jag. Glöm bara inte att tömma fickorna på spik när du inte ska snickra, det blir så tungt annars. Själv har jag två par. Ett par med långa byxben, och ett par som är snickarshorts och båda paren har jag köpt på nätet. 

14 Dec 2019