Renovera hela eller bara delar av badrummet?

Går du i tankarna på att göra om i ditt badrum? Då är det bra att bestämma dig för om du ska renovera allt från grunden, eller bara renovera om vissa delar eller om du bara ska byta ut inredningen för att förnya det lite. En bra sida med inspiration för badrumsrenoveringar och annat är https://nordiskabadrum.se/. Oavsett om du ska göra en hel badrumsrenovering eller bara byta ut vissa delar så är det inte fel att ta del av inspiration för just badrum.

Andra sätt att hitta inspration på är att kolla i magasin, tidningar, nätet och så vidare. Det finns många bra DIY bloggar med tips på hur du kan piffa till badrummet utan att behöva dra igång en hel renovering. För det är ju det, att renovera hela badrummet, det kostar ju en del samt tar tid. Fördelen är dock att du höjer värdet på din bostad, samt får ett snyggt badrum du trivs med. Det går ju få ner priset genom att göra mycket själv samt använda ROT då du anlitar hantverkare.

Hur mycket vill du renovera badrummet?

Kanske ditt badrum är ganska så ok och inte så slitet. Då kan det ju räcka med att du bara byter en del saker. Kanske byta ut den trista duschen mot ett trevligt badkar. Du kan även byta ut handfat, toalettstolen och så vidare. Men, är ditt badrum slitet och trist och så, då kan det vara värt att satsa på att göra en hel renovering av den. Du kan med fördel på egen hand riva ut allt, för att minska kostnaderna. Du måste dock ha hantverkare för delar inom VVS och elinstallationerna. 

Om du bara vill satsa på att fräscha upp det badrum du har så kan du så klart göra det med. Det genom att köpa lite ny badrumsinredning, nya handdukar, ny badrumsmatta, duschdraperi och så vidare. Byt ut belysningen och få in lite växter! Det är rätt lätt att få ett helt nytt badrum genom att bara byta ut de lösa delarna du har där nu. Sedan kan du använda kakeldekor för att ändra väggarnas utseende.

22 Jan 2021