Skapa egen inredning

Att inreda ett hem, det går att göra dels med köpta saker, dels med saker du tillverkar själv. Det finns ju många bra DIY inom just inredning. Om du vill köpa en del saker så gör det på Sufraco, de har många snygga saker för hemmet. Sen kan du kombinera det med att skapa egna kreativa och fina inredningsdetaljer.

DIY stege

Något som ofta går att köpa, det är så kallade dekorativa stegar, att förvara kläder på, eller hänga upp fina saker på. Men det går även att tillverka en på egen hand, DIY-style. Här på denna sida är en smart beskrivning på hur du kan göra. Beskrivningen är på engelska, så om du föredrar att få det på svenska, så får du söka fram det.

Måla om saker du har

Du kan även skapa nya saker av gamla saker du redan har, eller fynda på loppis. Det är ofta enkelt att måla om, sätta ny klädsel med mera, för att få en helt ny möbel eller pryl. 

Är det en möbel du ska måla om börja då med att tvätta den med en målartvätt. Sedan, om det finns skador eller sprickor, så använd snickerispackel. Därefter bör du slipa hela möbeln. Det med sandpapper. Har färgen eller lacken lossnat och flagnat på vissa ställen är det viktigt att avlägsna dessa med antingen slippapper eller en färgskrapa. Slipa sedan ytan matt med ett fint slippapper. Sitter färgen bra och utan flagor räcker det att slipa med det fina sandpappret.

Sedan gör du grundmålning och går efter sedan och målar, gärna med en matt lackkfärg.

 

22 Jul 2021