Tips för att inreda snyggt med tavlor och posters

Att ha ett hem där väggarna är nakna och kala, det är rätt trist. Det du kan göra är att investera i snygga tavlor och posters att hänga upp. Det finns ju många olika att välja på, så som tavlor med text, eller med vackra svartvita motiv eller färglada sådana! För att det ska bli snyggt, så finns det en del saker att tänka på.

Tänk på detta

En sak du ska tänka på när du ska sätta upp dina tavlor eller posters är att hänga dem i rätt höjd. Många gör felet att de hänger dem allt för högt upp. Ha motivet i ögonhöjd, det ger ett mer harmoniskt intryck.  En grundregel är att det ska vara ungefär 150 cm från golvet till tavlans mitt, det är den genomsnittliga ögonhöjden. Ska du ha flera tavlor brevid varandra, så se till att de alla håller en viss linje, antingen att de går kant i kant i överkant eller nederkant. Ska du hänga tre tavlor i rad, se till att de har lika mycket mellanrum. 

En annan sak att tänka på är att välja rätt storlek på dina tavlor och posters. Om väggen är stor  så kan en liten tavla se rätt ynklig ut. Alternativet då kan vara att hänga upp många små som en tavelvägg. 

Sedan var det där med att välja motiv. Det bästa tänket du kan ha är att välja ett motiv du verkligen gillar! 

5 Jun 2020